ΔΩΡΗΤΕΣ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της παγκόσμιας ελληνικής κοινότητας και φιλέλληνες, με στόχο να συμβάλει στην ανακούφιση από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην ανάκαμψη της χώρας. Το 2016, η Ελληνική Πρωτοβουλία στήριξε γενναιόδωρα το πρόγραμμά μας για τα ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία νέων ξενώνων φιλοξενίας.

Ο Όμιλος Libra, ιδιοκτησίας της οικογένειας Λογοθέτη, ελέγχει 30 θυγατρικές εταιρείες σε 35 χώρες του κόσμου. Το 2016, επιδεικνύοντας μεγάλη ευαισθησία στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, στήριξε ενεργά το πρόγραμμα Safe Home και χρηματοδότησε την ανακατασκευή ενός ξενώνα φιλοξενίας παιδιών στην Αθήνα.

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, γνωστή για την κοινωνική ευαισθησία που χρόνια τώρα επιδεικνύει, προσέφερε γάλα για την κάλυψη των αναγκών 260 παιδιών και βρεφών, στην ΜΚΟ "Ιατρική Παρέμβαση" για το Κέντρο Ταυτοποίησης της Σάμου.

Η Allianz Ελλάδος, ενώνοντας τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, ανέλαβε το κόστος του εξοπλισμού του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου στη Σάμο. Στη συνέχεια, η Allianz Ελλάδος ανέλαβε το κόστος εκπαιδευτικού προγράμματος για τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό "Βοσκός", στο πλαίσιο του προγράμματος "Thought for Food". Χάρη στη συνεισφορά της Allianz, εκπαιδεύτηκαν 10 νέοι ενός ορεινού χωριού του Ολύμπου, μέσα στη δική τους μονάδα παραγωγής και ακριβώς επάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους.

Οι μαθητές του κολλεγίου Pierce, με δική τους πρωτοβουλία και μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις που οι ίδιοι υλοποίησαν, συγκέντρωσαν χρήματα για την ενίσχυση του προγράμματος Safe Home για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες.

Ο Όμιλος Electra Hotels & Resorts υπήρξε από την αρχή ένθερμος υποστηρικτής του προγράμματος για τα ασσυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες, όχι μόνο μέσω της οικονομικής ενίσχυσης που προσέφερε, αλλά και με ενέργειες επικοινωνίας και προβολής της δράσης.

"Η βασική μας αξία είναι η πίστη στον άνθρωπο, η κατανόηση και η αλληλεγγύη. Η συμμετοχή μας σήμερα σε αυτό το έργο είναι ιερή και αισθανόμαστε ότι έχουμε ήδη καταφέρει να προσθέσουμε ένα λιθαράκι κι εμείς σε όλον αυτόν τον σπουδαίο σκοπό", εξηγούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας Pan Hotel, που στήριξαν οικονομικά το πρόγραμμα των ασυνόδευτων παιδιών - προσφύγων.

Προσφέροντας τόσο οικονομική όσο και υλική ενίσχυση στη δράση μας, ο Όμιλος Yes!Hotels συμβάλλει ιδιαίτερα στη βελτίωση της καθημερινότητας των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων. Η εταιρεία έχει προσφέρει σε ξενώνες που στεγάζουν ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες στην Αθήνα μεγάλο αριθμό απαραίτητων ειδών όπως λευκά είδη, ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός είναι δωρητής του προγράμματος Safe Home για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον μεταλλευτικό και μεταλλουργικό κλάδο, στην περιοχή της Χαλκιδικής.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Υποστηρίξτε το έργο μας και συνεισφέρετε στο ‘Giving for Greece’ κάνοντας μία δωρεά.